“The Portico” No1 Martin Place Launched

This week we are proud to unveil the design and complete transformation of an under-utilised foyer and mezzanine level into a tenant’s hub, gallery, cafe, event and co-working space for the lucky occupants at no1 Martin Place.

We envisaged the mezzanine as a portico, a semi-public front of house, a place to get to know your neighbours…..under an undulating canopy of dowel. A welcoming place to linger and slow down, a welcome retreat from bustling Pitt Street while visually connecting and extending a sense of public life inwards into the mezzanine and foyer. Meeting, working, eating, drinking and social spaces activate the glazing perimeter and link to life on the street.

The ceiling creates a rhythm of undulating forms that reference the classical elegance of the GPO, while encouraging a slowing down and the calmness of being immersed in a forest. A spiral staircase scoops people up from street level and delivers them into a warm and welcoming place for people to meet.
In a public presentation we explained our design approach and process together with Siren Design who we partnered with to deliver the project. Find out more: http://adrianopupilli.com.au/portfolio/the-portico-martin-place/
Team APA in the space celebrating a job well done