Lightscoop House

Client
Family of three
Year
2017
Program
Architectural & Interiors
Status
Ongoing

Brief: To re-think a series of poorly conceived renovations to a rear veranda conversion and dilapidated brick shed into a flowing, functional and green communal living space for a family of three to live and play surrounded by, and immersed in, their garden. Including a new kitchen, play room, study + DJ desk, lego area, laundry, bathroom, swimming pool and associated deck, lighting and planting.

Challenges: Massaging a large list of spatial requirements onto a small site while maintaining a lush garden. The site also has a great deal of solar exposure and a sewer pipe that constrains where footings can be placed.

Solutions: Utilise the existing enclosed veranda to relocate bathroom and laundry, while creating a new garden facing pavilion to house the kitchen and playroom with a deck shaded by a suspended planted pergola. Bricks from the old shed are re-purposed for the new pavilion, retaining the layers of history present on the site.

Highlights: Great clients and plenty of challenging constraints to overcome including budget.


Adriano Pupilli Architects - Lightscoop House

Adriano Pupilli Architects - Lightscoop House

Adriano Pupilli Architects - Lightscoop House

Adriano Pupilli Architects - Lightscoop House

Adriano Pupilli Architects - Lightscoop House