Category


Housing

Court Court Curl Curl House

In Progress: Creation of a new family home including lofty and light double height living spaces opening seamlessly onto outdoor spaces and Curl Curl views. A neutral pallet of materials provide a serene and effortless living environment for the parents and their young children. A link bridge connecting the two main wings of the house..

Casa de Baso Collaroy Plateau

Brief: To breath new life into a 1950’s Northern Beaches classic that has undergone a number of ill conceived renovations, and open up the living spaces to create a generous and light home for a growing young family of 5. Challenges: Working to an extremely tight budget it was decided to retain nearly all of the original..

Camperdown House

Brief: Extending a heritage home to create a contemporary living space and additional bedrooms while respecting the character of the existing house. Challenges: Working with heritage restrictions to ensure that the original home is not dominated by the new works, whilst creating a new extension which responds to the site, the environment and the needs of the..

IMBY Kit Manyana

Brief: To create a sustainable modular building kit that can be assembled onsite by unskilled people quickly and with relative ease using only basic tools. The brief called for a building system that is able to be erected onsite efficiently and with minimal impact to existing flora and fauna, disappear into the landscape whether urban or..

Saw Tooth House Drummoyne

Brief: A new contemporary rear extension to an interwar semi-detached house for a growing young family of four including parents retreat with ensuite, second bathroom, attic room, study, open plan living space. Challenges: Working with a south facing semi on a tight site with many overlooking properties at the rear. Finding a roof form that minimises overshadowing..

Jewellery Box Studio Dulwich Hill

Brief: To create a painting studio for a part-time visual artist who works from home. Challenges: Making the painting studio disappear within its garden setting and allowing the painter to feel like they are working “plein air”, drawing the garden into the space. Solutions: Use of the Japanese technique of shou sugi ban (charred timber) on the hardwood..

Gable House North Balgowlah

Brief: To breath new life into a 1940-50’s post war weatherboard bungalow in North Balgowlah while retaining it’s charm, consolidating adhoc additions over the years and providing an additional bedroom, master bedroom with ensuite, open plan living, dining and kitchen, outdoor entertaining area, two car spaces and swimming pool. Challenges: Working with the existing roof forms and..

Portal House Manly

Brief: To open up a dingy south facing Art Deco apartment in the beachside suburb of Manly into a bright and fresh family home for young family of three. Challenges: Working with a south facing living space and the compartmentalised original plan with services, circulation and walls cutting up any usable living space. Solutions: Remove walls surrounding kitchen..

Kite House Willoughby

In Progress: Rear extension to a heritage house in a flood affected area. A generous kite roof protects a new open plan living space centred around a courtyard. A lower level provides quieter spaces with an intimate connection to the garden.