Category


Landscape

Newport Surf Life Saving Club Renewal

The proposed works consist of the adaptive re-use of the original clubhouse and a new contemporary extension to the north, improving the building’s amenity, functionality and clarity of use for club members, the local community and visitors alike. On ground level the storage space has been increased and re-worked to improve access, and reduce the conflict between people..

Windale Library and Community Centre

In Progress: We have prepared a concept design for a new Library and Community Centre in Windale, a few clicks south of Newcastle CBD and in desperate need of some new infrastructure to serve a growing community. Our concept will be workshopped with local residents, user groups and Council. This feedback will inform future development of..

Long Reef Surf Life Saving Club Renewal

Brief: New Surf Life Saving Club to increase amenity for the Club, local residents and beach goers while maintaining a similar footprint to the existing facility and nestling into its natural surroundings. Challenges: Accommodating the extensive functional needs brief of the Club, community groups and general public, while preserving the essence of what people love about Long..

Jewellery Box Studio Dulwich Hill

Brief: To create a painting studio for a part-time visual artist who works from home. Challenges: Making the painting studio disappear within its garden setting and allowing the painter to feel like they are working “plein air”, drawing the garden into the space. Solutions: Use of the Japanese technique of shou sugi ban (charred timber) on the hardwood..

Outback Art Centres

Brief: New art centres and associated staff housing across 7 Aboriginal communities in the remote Central Desert region of Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) in South Australia, including upgrades to existing facilities. Challenges: The location of each community is extremely remote with long winding sandy tracks separating each one. The buildings need to withstand extreme heat in summer..

Nihiwatu Resort Sumba

Brief: To create three residential villas, arrivals and reception area, and communal dining hall in sympathy with the dramatic hillside terrain on the remote island of Sumba Indonesia. Challenges: Designing and siting structures to fit within the natural topography of the steeply sloping sites, while avoiding the removal of any trees and visual impacts to the hillside..